Ждрепката сакаше нов дуел на Македонија и Чешка во баражот за СП 2017

Македонија ќе игра со Чешка, во баражот за светското првенство 2017 во Франција.

makedonija sampioni

Нашата репрезентација преку Чешка, ќе бара пласман за учество на петтото светско првенство, а досега учествувавме во 1999-та во Египет каде завршивме 18-ти, во 2009 во Хрватска бевме 11-ти, а во Шпанија во 2013 бевме 14-ти.

Во Катар во 2015-та, го забележавме најголемиот успех на светските првенства кога завршивме на 9-то место, а од 2012 навака Македонија доминира во дуелите со Чешка.

Во другите бараж натпревари ќе се сретнат

Шведска – Босна
Полска – Холандија
Русија – Црна Гора
Србија – Унгарија
Исланд – Португалија
Белорусија – Латвија
Данска – Австрија
Словенија – Норвешка