Француски Лимож го ангажираше Душко Вујошевиќ за нов тренер!

Српскиот стратег Душко Вујошевиќ замина во Франција, каде е именуван за нов тренер на актулениот француски шампион Лимож.

vujosevic

Дуле треба да го наследи Филип Ервио, поточно ќе може да соработува со двајца негови поранешни ученици, македонецот, Лестер Бо Мекејлеб и Лео Вестерман.

Лимож во моментов се наоѓа на 11 позиција во францускиот шампионат, а по испаѓањето од кошаркарската Евролигата настапува во Еврокупот.

limogues

Вујошевиќ седна на тренерското место во Лимож, да го врати клубот на победничките патеки.