ЖРК ВАРДАР извесен период и без Бегоња Фернандез

Loading

54f88c8fca0258c3864240c7f6f9f711

Лекарските прегледи потврдија кинење на предните вкрстени лигаменти на десното колено на пивотменот на Вардар и Шпанската репрезентација Бегоња Фернандез. Таа оваа тешка повреда ја заработи на натпреварот против Турингер и најверојатни ќе ја одалечи од терените повеќе месеци.

Не се знае каде ке биде оперирана Фернандез, а по операцијата ќе има и повеќе информации за тоа колку време ќе биде отсутна пивотменката на вардар.