Видео: Тука Новак Џоковиќ ќе ја враќа страста кон тенисот!

Новак Џоковиќ објави видео од местото каде што почнал да се бави со тенис.

џоковиќ

Тој на својот Facebook профил го објави „најдрагиот тениски ѕид“ каде почнал да вежба под менторството на Јелена Генчиќ.

„Ова ми е најдрагиот терен и најдрагиот тениски ѕид на целиот свет. Овде некогаш поминувавме многу време, подготвувавме храна, а сега тие куќарки ги нема.

,,Тие настрадаа во бомбардирањето во 1999 година.

,,Тажно, но тоа се случи“ – изјави Џоковиќ.