Се снима документарец за Мајк Тајсон – ,,24 јапонки во соба, а ние двајца, си поминавме лудо,,

Loading

Познатиот боксерски шампион Мајк Тајсон го доживеа првиот пораз во кариерата во 1990 година во Токио.

фото: Profimedia

Тој беше нокаутиран од комплетен аутсајдер, Бастер Даглас и го шокираше светот.

Во тоа време, 23-годишниот Тајсон беше толку сигурен во победата што не го сфаќаше Даглас сериозно. Неговиот долгогодишен пријател, пејачот Боби Браун, беше со Мајк во Јапонија на 11 февруари 1990 година.

“Се забавувавме навистина, навистина жестоко. Со нас двајцата во собата имаше 24 жени. Си поминавме лудо. Го молев да спие малку пред борбата”, рекол Браун, а потоа се пошегувал со Мајк.

“Конечно заспа, но во рингот. Не покажувај го ова, ќе ме убијат”, рекол Браун во документарниот филм во подготовка.

фото:Profimedia

По овој пораз, кариерата на Ајрон Мајк почна да опаѓа. Набрзо заврши во затвор, бил без борба четири години и никогаш повеќе не беше оној стариот Мајк.

Следеа многубројни скандали. Мајк создаваше проблеми, борбите беа полни со контроверзии, а конечниот крај на неговата кариера следуваше во 2005 година.