Алонсо блиску до Мекларен

Fernando-Alonso-3

Двократниот светски шампион Фернандо Алонсо е пред заминување од Ферари иако има уште две години од договорот. Тој расмислува дали да премине во Мекларен или да земе едногодшна пауза од Ф1 натпреварувањата. Преминувањето во Мекларен е реално па во тимот се мислат кој би му бил партнер на Алонсо, дали Џенсон Батон или Кевин Магнусен.

Нема да биде преголемо изненадување ако Алонсо и не премине во Мекларен затоа што како што струјат озборувањата тој и Мекларен се далеку од постигнувањето на договор.