Младиот Ериксон во Заубер

маркус ериксон

Маркус Ериксон се приклучува на Заубер во 2015 година една недела откако Катерхајм се откажа од натпреварувањето, а главното прашање е кого ќе заменува Швеѓанецот Сутил или Гутиерез.Тимот на Катерхајм пред една недела отиде во стечај па младиот Ериксон побрза да си најде тим за наредната сезона, а изборот падна на Заубер.