(ВИДЕО) Август месец ќе остане запаметен и запишан во историјата на боксот – Борбата која го смени текот на овој спорт!

Loading

Тековниот месец август ќе остане во историјата на боксот и запаметен како месец во кој се случи историската борба која го промени текот на овој спорт.

фото: Twitter/DaznBoxing

Станува збор за 1-ви август во далечната 1987 година, кога челичниот Мајк Тајсон влезе во историјата на боксот.

Мајк Тајсон секако важи за еден од најдобрите и најдоминантните боксери во врвот на кариерата.

На таа прославена борба, Тајсон го трасираше патот и правецот на неговата кариера победувајќи го Тони Такер по 12 рунди.

Со едногласна одлука на судиите, Мајк Тајсон стана сопственик на појасите на ВБА, ВБЦ и ИБФ во тешка категорија.

Пред него никој не успеа да постигне ваков успех….