На Рафаел Надал му е извршена операција на слепо црево

rafa nadal appendix

Светскиот рекет број три во понеделникот правеше операција на слепото црево и се очекува да ја напушти болницата во рок од 24 часа. Тоа тој го потврди пред десетина дена кога рече дека нема да игра повторно во 2014 затоа што му е потребна операција и време за закрепнување од истата.

Надал на фејсбук истакнал дека се е во ред и им се заблагодарува на сите подржувачи. Надал нема да настапува на завршниот АТП турнир во Лондон, а како можна дата за враќање на терените е 1-3 ЈАнуари за Абу Даби егзебицискиот турнир