Гулиев од Турција го симна од тронот Болт на 200 метри на СП во Лондон (видео)

На СП во атлетико во Лондон 2017, патеката од 200 метри има нов владетел.

Тоа не е Усаин Болт туку азербејџанацот кој трчаше за Труција, Рамил Гулиев. Тој го наследи легендарниот Усеин Болт на светскиот трон на 200 метри.

Гулиев го освои златото на 200 метри пред Ван Микерк од Јужна Африка и Џереми Ричардс од Тринидад и Тобаго.

Гулиев во целта имаше време 20,09 секунди, Ван Никер кој не успеа да ги обедини титулите на 400 и 200 метри имаше 20,11 секунди, односно за еден илјадити дел од секундата беше побрз од Ричардс.

Погледнете ја трката…