Дизниленд е домаќин на ждребот за Еуро Баскет 2015

eurobasket02-937x483

ФИБА донесе одлука ждребот за Еуро 2015 да се одржи во Дизниленд Париз. Франција е еден од организаторите на Европскот заедно со Германија, Латвија и Хрватска. На 8 декември Македонската Кошаркарска репрезентација ке ги дознае своите противници. Нашата репрезентација е е ден од 24-те преставници со што го задржува контитнуитетот на натпреварување на големите првенства иако имаше смена на генерации во текот на летово.