Барселона и Реал минато, браќата Бабунски во Црвена Звезда!

Еден од двајцата браќа Бабунски потпиша за белградска Црвена Звезда.

david babunski

Станува збор за Давид Бабунски кој и официјално е нов играч на Звезда, а потпиша договор до јуни 2018 година.

Според условите во договорот, Давид Бабунски потпишува договор за сума од 120.000 евра годишно, или вкупно 300.000 евра за верност до 2018.

Се шпекулира дека и неговиот брат Доријан Бабунски кој настапува за Реал Мадрид ова лето исто така ќе потпише со црвено-белите, а работата е начелно договорена.

Babunski Braka dorijan

„Ќе почекаме до јуни, и за Доријан Црвена Звезда нема да мора да плати отштета тогаш, туку само задолжителната тренинг компензација“ – изјавил менаџерот на Бабунски, Миломир Чурчиќ.