ВИДЕО: Ова ќе биде најтешката и најлудата борба во историјата – Заедно тежат 326 кг, а под нив се пука!

Loading

На 2 април, Лондон ќе биде домаќин на пресметка на двајца борци кои се претставуваат како најстрашните луѓе на светот.

На едната страна ќе застане Британецот Мартин Форд, а на другата Иранецот Сајад Гариби.

Дуелот на овие две „ѕверки“ привлекува големо внимание, а конечно е откриено со каква тежина веројатно овие момци влегуваат во мечот.

„Иранскиот Хулк“ Сајад Гариби има предност во тежина. Неговата сегашна тежина е 176 килограми, додека Ford тежи 26 килограми помалку и моментално е на 150 килограми.

Тие заедно тежат 326 килограми, а за нив октагонот ќе изгледа скромно.

Британецот, сепак, ќе влезе во октагонот со речиси 20 сантиметри висинска предност. Висок е 204 сантиметри, додека Гариби има висина од 186 сантиметри.