Тајланд, Бурунди, Либерија, Виетнам, Андора се пред нас – Македонија со пад на 135-то место на ФИФА листата (фото)

ФИФА ја објави најновата ранг листа на фудбалските репрезентации.

македонија

Македонија има пад од едно место и моментално сме на 135 место. За тоа колку делува лошо нашето рангирање на ФИФА листата говори и фактот што пред нас се селекции како Тајланд, Бурунди, Либерија, Виетнам, Андора…

Македонија во однос на претходното рангирање има 10 бода повеќе, 228.

Нашите противници во квалификациите за СП 2018: Шпанија е 11, Италија 12, Албанија 63, Израел 70, Лихтенштајн на 190 место.

На врвот е Бразил, па следуваат следат Германија, Аргентина, Швајцарија, Полска, Португалија, Чиле, Колумбија, Белгија и Франција.