Нова кениска доминација на Скопскиот маратон 2016 со нов рекорд на патеката!

Сончевото утро во главниот град на Македонија беше совршен погодок 8-те илјади учесници на денешното 12-то…

Кенијците доминираа на Њујоршкиот маратон

Кениските атлетичари, Вилсон Кипсанг во машка и Мери Кејтани во женска конкуренција, се победници на Њујоршкиот…