Како настана најпознатата слика на Мухамед Али? Нешто тука не е во ред!

Loading

Во видеото подолу, ако ги погледнете лицата на публиката, ќе забележите дека во нив нема возбуда. Тие изгледаат изненадени и збунети.

али1

Ако го погледнете лицето на Мухамед Али, ќе забележите гнев, а не олеснување од победата над Сони Листон.

Што всушност се случи? Ударот кој и претходеше на познатата фотографија и „нокаутот“ беше толку благ што публиката остана воодушевена, бидејќи Листон заврши на подот.

Мухамед на фотографијата го има следниот израз на лицето бидејќи му се обраќал на противникот:

,,Стани и тепај се пи…. !

Постојат многу теории зошто Сони одлучи да падне.

Она што најмногу се издвојува доаѓа од сопругата на Сони, која тврдела дека нејзиниот сопруг тој ден имал дијареа, и дека не сакал да прави „сцена“.