И тоа се случи во Англија – Арсенал дојде, но го згрешил градот, па го откажа мечот!

Loading

Неверојатна ситуација се случи во Англија. Мечот помеѓу Брајтон и Арсенал беше откажан поради бизарна грешка на гостинскиот тим.

Средбата која требаше да се игра во првата лига за играчи до 18 години на југот на Англија, во гратче покрај морето, беше одложена бидејќи Арсенал помина 150 километри и пристигна во друг град.

Изгледа неверојатно, но Арсенал со автобус пристигна во Борнмаут од Лондон.

Кога ја сфатиле грешката, претставниците на клубот ги повикале колегите од Брајтон да ги прашаат за одложување на стартот.

Но, бидејќи ќе треба да поминат уште 155 километри за да стигнат до тој град, донесена е одлука за откажување на натпреварот.

Во наредниот период ќе се знае дали Арсенал ќе биде казнет ​​или пак натпреварот ќе се игра подоцна.