(Фото) ФФМ ги презентираше новите дресови

ФФМ и германскиот спортски бренд ЈАКО го промовираа новиот дрес на Македонската репрезентација.

ффм1

Дизајнот на новиот дрес е дело на дизајнерот на ФФМ, Рахила Илиев.

„Распространето златно сонце со 8 сончеви краци е национален симбол во повеќевековната историја на Македонија и претставува спокој, храброст и сила на сите Македонци.

,,Инспирирани од знамето кое се виори на ветрот, дизајнерот го поставува „сонцето“ малку брановито“.

На промоцијата беа присутни првиот човек на ФФМ, Илчо Ѓорѓиоски, генералниот секретар на ФФМ, Филип Поповски, и претставникот на ЈАКО, Ханс Веркле.

дресови

Дресовите ги промовираа А репрезентативците Богатинов и Ѓорѓиев и играчите на младата селекција Алексовски и Марковски.