Де Јонг со подршка за Инзаги

nigel-de-jong-ac-milan_3205494

 

Де Јонг му изразува целосна подршка на Инзаги и  вели дека тој сам не треба да го носи товарот за неуспесите на Милан кој има серија од лозши резултати меѓу кои и поразот од Палермо на домашен терен.Ова им е втор пораз оваа сезона па Милан има високи амбиции за сезоната па Де Јонг вели дека тимот треба да напреднува брзо за амбициите да бидат задоволени. Тој вели дека иако Инзаги преземал одговорност за лошите резултати, сите во Милан треба да ја споделат вината и да се подигне нивото на игра за престојното гостување кај тимот на Самдорија.