(ВИДЕО+ФОТО) Италија ја има Дилета Леота, но Украина ја има Олга Каленчук!

Таа е кралица на новинарството во Италија и светот, а спортот и фудбалот во земјата на европскиот шампион го крена на едно многу поатрактивно ниво.

Сите добро ја знаеме, таа е Дилета Леота која жари и пали со својата појава на фудбалските терени во Италија.

Но и Украина може да се пофали дека има голема конкуренција на Леота во името спортската новинарка Олга Каленчук која го привлече вниманието на цела Европа.

Погледнете и зошто….