(ВИДЕО) Џон Џонс утре ќе се бори со Гане за УФЦ титулата во тешка категорија – Еве што кажа за Стипе Миочиќ!?

Loading

Џон Џонс (35) и Сирил Гане (32) утре на УФЦ 285 во Лас Вегас ќе се борат за титулата во тешка категорија, кој остана без шампион откако Френсис Нгану го напушти УФЦ.

фото: Profimedia

Ова ќе биде враќање на Џонс во борбите по повеќе од три години, во тешка категорија, иако во полутешка категорија беше 12 години.

По повод оваа борба, Џонс даде интервју за ESPN во кое коментираше бројни теми од светот на борбите, а пополни и краток прашалник што му го подготвија водителите.

Џонс мораше со што помалку зборови да опише неколку борци кои му беа спомнати, а меѓу понудените борци беше и Стипе Миочиќ.

Одговорот на Џонс беше ,,Најдобар на сите времиња,, кога го прашаа за Миочиќ.

Не е особено изненадувачки, неодамна Џонс истакна дека Миочиќ е човекот што го смета за најголем борец на сите времиња.

Еве што кажа за другите борци за кои го прашаа…