Желбата на Инфантино наскоро се остварува, 48 селекции на едно СП!

Претседателот на ФИФА Џани Инфантино предложи во иднина на светските првенства да учествуваат 48 репрезентации. Бројката е поголема…

ФИФА доби нов претседател… Инфантино ќе го замени Блатер!

Џани Инфантино го наследи сонародникот Сеп Блатер како претседател на ФИФА по вонредниот конгрес на ФИФА.…