Колку пари загуби Џордан поради пандемијата со коронавируси?

Мајкл Џордан за многумина е најдобриот кошаркар на сите времиња, а заработи и многу пари во својата кариера.

Дури и по својата кариера, Џордан заработи огромни пари од спонзорски договори и разни инвестиции, а пред една година беше објавено дека неговото богатство изнесува околу 2,1 милијарди американски долари.

Сепак, пандемијата на коронавируси, исто така, му нанесе голема штета на Џордан во однос на финансиската состојба и претрпе огромни загуби.

Американските медиуми објавија дека Џордан изгубил околу половина милијарда долари во последната година и дека неговото богатство сега изнесува околу 1,6 милиони.

Сепак, тој сè уште е меѓу 1.500-те најбогати луѓе во светот.