Ќе биде спектакл! – Преговорите станаа сериозни, Вајлдер ќе боксува со шампионот на УФЦ Нгану!?

Loading

Веќе поранешниот шампион во тешка категорија на УФЦ, Франсис Нгану наскоро би можел да ја исполни својата долгогодишна желба и да влезе во боксерскиот ринг.

фото: Reddit

Нгану е во преговори со Деонтеј Вајлдер за две борби. Едниот од нив би се одржал според боксерските правила, другиот според УФЦ правилата.

„Водиме сериозни разговори. Се обидуваме да организираме две борби, едната веројатно во САД, а другата во Африка. Сепак, сите борци се потенцијални ривали. Не сакам да отпишам никого, разговараме со сите. Сите борци, но особено оние од самиот врв. Само сакам сите да знаат дека преговарам и разговарам со сите“, рече Вајлдер и додаде:

“Деловната страна на боксот е таква. Често се оди бавно, но штом ќе започне, оди многу добро. Во процес сум да ги ставам работите во ред. Локации, датуми и противници. Сето тоа треба да се организира некако, треба време, но ниту еден борец не е безбеден“.

Нгану го напушти УФЦ тврдејќи дека неговите три клучни барања во преговорите за новиот договор биле одбиени.

Тој тврди дека барал бесплатно здравствено осигурување за борците, агент кој ќе ги застапува на состаноците и покривање на спонзорските права.

Вајлдер ја имаше титулата во ВБЦ во тешка категорија од 2015 до 2019 година. Ја загуби во меч со Тајсон Фјури.