Како малолетен имаше однос со фотографката, а години потоа и текна да го тужи славниот и легендарен боксер!

Loading

Лори Гринкер, поранешната фотографка на Мајк Тајсон, во својата нова книга открила дека славниот боксер се обидел да и ги „грабне градите“.

„Мајк можеше да биде многу сладок и нежен кога го чуствуваше тоа, а не многу сладок или нежен кога не беше. Еднаш проба да ме фати за гради, а кога го турнав од мене толку се налути што ја фрли ламбата во снегот. Имаше малку расипана страна и како шампион се навикна на тоа што го сака“, призна Гринкер.

Мајк Тајсон не ја негираше приказната, наместо тоа неговите адвокати им кажаа на новинарите дека парот имал „консензуална сексуална врска“ кога тој имал „околу 17“, а таа била во средината на 20-тите.

„Во денешно време, жално е што г-ѓа Гринкер не беше повнимателна со своите зборови при изоставувањето на фактот дека имала сексуална врска со Мајк Тајсон кога тој бил малолетен, со разлика од речиси една деценија.

фото: © Lori Grinker

Портпаролот на Тајсон еднаш забележа дека парот, кој се запознал кога тој имал 13 години, ја започнале својата наводна врска околу 1983 година.

„Имаше околу 17 години и имаше секс со неа до околу 21 година. Имаше секс со неа и кога беше шампион во Атлантик Сити“.