ФОТО: Лука Дончиќ имаше средба со полицијата – Наместо да добие казна се случи ова…

Во паузата помеѓу двете сезони, словенечкиот кошаркар Лука Дончиќ имаше неочекувана средба со словенечката сообраќајна полиција.

Полицијата се изненадила кога го видела Лука Дончиќ. Наместо да му напишат казна, двајцата полицајци само ги извадија мобилните телефони, со цел да ја овековечат средбата со еден од најдобрите играчи на денешницата.

Нема сомнение дека Словенецот долго ќе ја памети оваа случка…