Мора да се победат Норвешка и Белорусија за да играме 1/4 финале!

Loading

Шанса за поправање на денешната многу лоша слика, нашите ракометари ќе имаат за точно четири дена, кога во вториот натпревар од втората рунда ќе ги одмеримите силите со репрезентацијата на Норвешка, која ги победи коцкестите во првата фаза.

manaskov

Со победа над Норвешка и Белорусија, Македонија треба да го освои четвртото место кое води во нокаут фазата односно во 1/4 финалето.

Но најпрво мора да се помине најголемата пречка Норвешка за да размисливаме за нешто такво.

Да се надеваме на позитивен епилог и Македонија да влезе во борба за што повисок пласман.

Со среќа момци, Македонија е со вас!