ВИДЕО: НЕВЕРОЈАТНО – Има 88 години и се уште е на голот на овој клуб од Велс!

Фудбалот пишува прекрасни и неверојатни приказни, а од Велс доаѓа можеби една од најинтересните приказни во историјата на фудбалот.

Во главната улога е Алан Кемсел, човек кој има 88 години и сеуште е активен голман!

Да, добро прочитавте – на 88 -годишна возраст, тој брани за локалниот клуб Пнерхин Беј Столерс, кој се натпреварува во пониска класа на велшкиот караван.

– Се чувствувам тажно кога нема натпревари – рече овој симпатичен голман, и стана главна приказна на Островот.

Според неофицијални информации, тој ја започнал својата фудбалска кариера уште во 1952 година и се уште е активен.

Главно играше за клубови од пониска класа во Велс, а во план е да сними и филм за него.

– Во последно време сфатив дека сум малку побавен, а и видот ми ослабна. Ако ја завршам кариерата на 90 години, тоа ќе биде доволно. Беше забавно – ова се зборовите на овој неверојатен Велшанец.