ВИДЕО: Неверојатен поен на АО – Овој потег ги изненади и ги збуни сите дури и коментаторот!

Освен што гледаме и слушаме многу за приказните за Џоковиќ, во Мелбурн гледаме и добар тенис. Така Пабло Карењо Буста го освои поенот за аналите!

фото: REDDIT/OZZIEKHOO/PRINTSCREEN

Човекот кој „профитираше“ поради дисквалификацијата на Новак на УС Опен во 2020 година, а го спречи најдобриот светски играч да ја освои бронзата на Олимписките игри минатата година, одигра одличен поен против Холанѓанецот Грикспур.

Тоа беше еден од клучните моменти на мечот, кон средината на третиот сет, кога Грикспур лошо фати еден смеч по добрата одбрана на Шпанецот.

Топката само го мина полето на Карено Буста, но потоа почна да се враќа на половината на Холанѓанецот.

Сепак, Шпанецот стигна до топката и практично ја погоди топката од половина на својот ривал и освои брејк!

Еве како изгледаше поен кои натера многумина да се запрашаат дали навистина е дозволено:

Carreno Busta around the net post shot against Griekspoor from tennis

Многумина се прашуваа за регуларноста, бидејќи Карено Буста се пресели на половина од теренот што му припаѓа на противникот и воопшто не ја мина мрежата.

Но, правилата го дозволуваат тоа, бидејќи играчот не ја допрел мрежата, а на рекетот од страната на ривалот му е дозволено да нафрли само ако топката е на другата страна во моментот на ударот. Дури и коментаторот на ТВ преносот рече дека никогаш не видел вакво нешто …

Инаку, Карено Буста го доби мечот со 3:2 во сетови.