(ВИДЕО+ФОТО) Влезете во собата на Стефан и Тара Џоковиќ – За нив постои само едно правило!

Loading

Децата на познатиот пар Јелена и Новак Џоковиќ растат како и сите други деца во Србија.

фото: Instagram/djokernole

Иако многу богатата јавност очекуваше дека тие ќе живеат луксузно како од бајките, сепак нивните родители избраа сосема поинаква реалност за своите наследници.

Детската соба на Тара и Стефан е уредена минималистички, преовладуваат неутрални бои, а единственото нешто што децата го имаат во изобилство се интерактивните играчки.

Јелена често поминува време со нив учејќи ги разни работи, а тие играчки им се многу интересни и многу ги сакаат.

Новак и Јелена даваат се од себе за да ги воспитаат своите деца да бидат скромни, како и да ја научат вредноста на учењето. Нивниот дом е исполнет со книги, љубов и насмевка, но дефинитивно не со материјален луксуз.

,,Моите деца се првата генерација деца кои никогаш не биле тепани. Јас добивав ќотек од моите родители, мајка ми, татко ми, баба ми и дедо ми. Стефан и Тара се првата генерација и верувам дека неодговарањето на грешките и погрешното толкување на емоциите со насилство навистина ќе го промени светот. Мислам дека ова е голем квантен скок во менувањето на историјата и иднината – истакна Јелена при гостувањето на панелот „Иднината е сега“.