Распоред со саатници на сите мечеви од ЕВРО 2024

Loading

Германија со висока победа од 5-1 против Шкотска го отвори ЕП 2024 што се игра во нивната земја по 17-ти пат во историјата.

Во групата А освен Германија и Шкотска ќе играат и Унгарија и Швајцарија кои ќе го отворат вториот ден на ЕП со меѓусебниот дуел од 15. часот.

Во продолжение ви го претставуваме комплетниот распоред на сите мечеви од групната фаза на ЕВРО 2024……

ГРУПА А

14 јуни – Германија – Шкотска (21:00 часот, Минхен)
15 јуни – Унгарија – Швајцарија (15:00 часот, Келн)
19 јуни – Германија – Унгарија (18:00 часот, Штутгарт)
19 јуни – Шкотска – Швајцарија (21:00 часот, Келн)
23 јуни – Швајцарија – Германија (21:00 часот, Франкфурт)
23 јуни – Шкотска – Унгарија (21:00 часот, Штутгарт)

ГРУПА Б

15 јуни – Шпанија – Хрватска (18:00 часот, Берлин)
15 јуни – Италија – Албанија (21:00 часот, Дортмунд)
19 јуни – Хрватска – Албанија (15:00 часот, Хамбург)
20 јуни – Шпанија – Италија (21:00 часот, Гелзенкирхен)
24 јуни – Албанија – Шпанија (21:00 часот, Дизелдорф)
24 јуни – Хрватска – Италија (21:00 часот, Лајпциг)

ГРУПА Ц

16 јуни – Словенија – Данска (18:00 часот, Штутгарт)
16 јуни – Србија – Англија (21:00 часот, Гелзенкирхен)
20 јуни – Словенија – Србија (15:00 часот, Минхен)
20 јуни – Данска – Англија (18:00 часот, Франкфурт)
25 јуни – Англија – Словенија (21:00 часот, Келн)
25 јуни – Данска – Србија (21:00 часот, Минхен)

ГРУПА Д

16 јуни – Полска – Холандија (15:00 часот, Хамбург)
17 јуни – Австрија – Франција (21:00 часот, Дизелдорф)
21 јуни – Полска – Австрија (18:00 часот, Берлин)
21 јуни – Холандија – Франција (21:00 часот, Лајпциг)
25 јуни – Холандија – Австрија (18:00 часот, Берлин)
25 јуни – Франција – Полска (18:00 часот, Дортмунд)

ГРУПА Е

17 јуни – Романија – Украина (15:00 часот, Минхен)
17 јуни – Белгија – Словачка (18:00 часот, Франкфурт)
21 јуни – Словачка – Украина (15:00 часот, Дизелдорф)
22 јуни – Белгија – Романија (21:00 часот, Келн)
26 јуни – Словачка – Романија (18:00 часот, Франкфурт)
26 јуни – Украина – Белгија (18:00 часот, Штутгарт)

ГРУПА Ф

18 јуни – Турција – Грузија (18:00 часот, Дортмунд)
18 јуни – Португалија – Чешка (21:00 часот, Лајпциг)
22 јуни – Грузија – Чешка (15:00 часот, Хамбург)
22 јуни – Турција – Португалија (18:00 часот, Дортмунд)
26 јуни – Грузија – Португалија (21:00 часот, Гелзенкирхен)
26 јуни – Чешка – Турција (21:00 часот, Хамбург)

Нокаут фазата започнува на 29 јуни и ќе трае до 14 јули за кога е закажан 51-от натпревар на овогодинешното Европско фудбалско првенство.

1/8 ФИНАЛЕ

29 јуни: (37) Победник од Група А – Второпласиран од Група Ц (21 часот, Дортмунд)
29 јуни: (38) Второпласиран од Група А – Второпласиран од Група Б ( 18 часот, Берлин)
30 јуни: (39) Победник од Група Б – Третопласиран од Група А/Д/Е/Ф (21 часот, Келн)
30 јуни: (40) Победник од Група Ц – Третопласиран од Група Д/Е/Ф (18 часот, Гелзенкирхен)
1 јули: (41) Победник на Група Ф – Третопласиран од Групите A/Б/Ц 21 часот, Франкфурт)
1 јули: (42) Второпласиран од Група Д – Второпласиран од Група Е (18 часот, Дизелдорф)
2 јули: (43) Победник од Група Е – Третопласиран од Групите А/Б/Ц/Д (18 часот, Минхен)
2 јули: (44) Победник од Групата Д – Второпласиран од Група Ф (21 часот, Лајпциг)

1/4 ФИНАЛЕ

5 јули: (45) Победник од натпревар 39 – Победник од натпревар 37 (18 часот, Штутгарт)
5 јули: (46) Победник од натпревар 41 – Победник од натпревар 42 (21 часот, Хамбург)
6 јули: (47) Победник од натпревар 43 – Победник од натпревар 44 (21 часот, Берлин)
6 јули: (48) Победник од натпревар 40 – Победник од натпревар 38 (18 часот, Дизелдорф)

1/2 ФИНАЛЕ

9 јули: (49) Победник од натпревар 45 – Победник од натпревар 46 (21 часот, Минхен)
10 јули: (50) Победник од натпревар 47 – Победник од натпревар 48 (21 часот, Дортмунд)

ФИНАЛЕ

14 јули: (51) Победник на првото полуфинале – Победник на второто полуфинале (21 часот, Берлин)