ФОТО: Дали ја препознавате оваа фудбалска легенда на која му се поклонува цел Балкан?

Loading

Златан Ибрахимовиќ влезе во 41. година од животот, но неговата фудбалска кариера се уште е на врвно ниво.

Златан е особено интересен на Балканот бидејќи е познато дека е горд на своите југословенски корени, од мајка му Јурка од Хрватска и татко му Шефик од БиХ.

Секоја негова објава на социјалните мрежи привлекува големо внимание, па така е и со најновата.

Неговата објава на Инстаграм ја виделе ни помалку ни повеќе 3,3 милиони луѓе.

„Осмели му се на Златан“, или во слободен превод „предизвик за Златан“, е потписот покрај видеото на кое Златан е во автомобил од неговото детство и во еден од автомобилите што сега ги поседува.