ФИФА доби нов претседател… Инфантино ќе го замени Блатер!

Џани Инфантино го наследи сонародникот Сеп Блатер како претседател на ФИФА по вонредниот конгрес на ФИФА.…

Намалени суспензиите на Блатер и Платини!

ФИФА ги намали казните на доскорешниот претседател на оваа организација, Сеп Блатер и на претседателот на…

Нови апсења на функционери на ФИФА

ФИФА продолжува да ја тресе фудбалската јавност. Швајцарската полиција упадна во луксузниот хотел “Боро Лак” во…