ФОТО: На атрактивната италијанска водителка хакиран и е компјутерот – Украдени се експлицитни слики!

Дилета Леота е една од најпознатите светски спортски новинарки која го привлекува вниманието каде и да се појави, но нејзината кариера беше ставена под големо прашање во 2017 година, откако провокативни слики протекоа во јавноста.

– Добро се сеќавам на тој момент. Еден пријател ми рече дека моите фотографии излегоа на Интернет, а јас одговорив дека тие сигурно не се мои, дека не сум јас, размислувајќи за фотомонтажи. Ми ја испрати првата фотографија и почувствував празнина во мене, немав здив десет минути, не можев да дишам. Тоа беше трагичен момент – рече Дилета Леота како гостинка во една емисија.

Атрактивната Сицилијанка не беше ниту позната тогаш како денес. Таа вели дека за се виновни се хакерите кои провалиле во нејзиниот компјутер, ги презеле нејзините разголени фотографии и ги објавиле на Интернет.

– Мислев дека мојот живот заврши, дека никогаш нема да ја напуштам куќата бидејќи мислев дека луѓето нема да можат да престанат да ме гледаат и да престанат да зборуваат. Тие фотографии, од кои некои се кога бев малолетна, беа фотографии на кои беше фотографирана една девојка, која наивно се гледа себеси пред огледало по туширање. Никогаш не ги испратив на никого, тие беа во мојот пробиен компјутер – рекла Дилета Леота.

На крајот, несреќната приказна доби среќен крај, бидејќи денес веројатно нема фудбалски навивач кој не знае која е Дилета.

Екплицитните фотографии можете да ги погледнете … ТУКА